Tilbage til Hvalpe dagbøger

I-kuld / Gabianna

I-kuldet – Gabhi

Den 23.11.2016 fødte Gabi 4 han hvalpe

Denne kombination har en indavlsgrad på 0% i 3. led

Mor: Vitovani´s Gabianna D´casingo      Sundhed: vWd: Fri  ENM: Fri  PL: 0/0  Øjne: Fri

BramscheLinks

Far: Higgins-Isabella von der Höller Mühle      Sundhed: vWd: Fri  ENM: Fri  PL: 0/0  Øjne: Fri

****

I-kuldet´s dagbog

Vitovani´s Ibello D´gabhi “Walther”  DKK reg.: DK20122/2016. Han

  

Ejer: Jimmi Jørgensen & Anne-Sofie Bach Jensen, Århus

Træning: Hvalpetræning, lydighedstræning.

Sundhed: Højde 44 cm. Vægt 13 kg.

***

Vitovani´s Infando D´gabhi “Buster”  DKK reg.: DK20121/2016. Han

  

Ejer: Anders & Trine Tybjerg, Brønshøj

Træning: Hvalpemotivation, lydighedstræning.

Sundhed: Højde 42 cm. Vægt 15 kg.

***

Vitovani´s Izacco D´gabhi “Bello”  DKK reg.: DK20123/2016. Han

Ejer: Rasmus og Tina Bjerre, Holstebro

Sundhed: Da Bello var 5 måneder gammel fik han konstateret patellaluksation på begge bagben, som var operationskrævende. I samråd med dyrlæge (specialist) valgte familien at få aflivet Bello.

RIP kære lille Bello. Død 27.04.2017.

***

Vitovani´s Imillo D´gabhi “Milo”  DKK reg.: DK20124/2016. Han

  

Ejer: Ginnie & Lasse Folkvardsen, Korsør

Træning: Hvalpemotivation, unghundetræning, begyndetræning, familiehundetræning og ringtræning, nosework, agility.

Udstilling: KBH Juniorvinder 2017. Bedste junior han i Holland (klubshow) 2017. DKJUCH (maj 2018). KBH Vinder 2018. Clubwinner 2018 i Holland. DKCH (februar 2019). SECH (2019). Nordisk Champion & Norsk Champion (marts 2019). Int. CH og NLCH (juli 2019). BIS til De Nationale i Holland (juni 2019). KLBCH (sept. 2019), DKK Racevinder 2019. Årets DKC udstillingskooikerhan 2019. Cruft BOB Winner 2020.

Agility: Årets Agilitykooiker klasse 1, 2020 (DKC).

Sundhed: Højde 40 cm. Vægt 12 kg. vWd: Testet fri, ENM: Testet fri, Øjenlysning: Fri, PL: 0/0, HD: C, AD: 0.

RIP kære Milo. Død/aflivet d. 20.10.2020 (konstateret sjælden form for tarmkræft)

***

I-kuldet´s hvalpedagbog

Beskrivelser & billeder om deres færden fra 0 – 8 uger

 

Søndag d. 22. januar 2017

Torsdag flyttede der én hvalp hjemmefra og de to sidste hvalpe flyttede i går – og hold da op hvor er her stille! Gabi har taget det fint, tror hun nyder roen og stilheden! Vi har virkelig nydt de 8 uger med The Boyband, og vi glædes over, at hvalpene nu bor hos skønne og kærlige familier.

Han nr. 4 – Imillo “Milo” er flyttet hjem til Ginnie og Lasse, der bor i Korsør.

Han nr. 3 – Izacco “Bello” er flyttet hjem til familien Bjerre i Holstebro.

Han nr. 2 – Infando “Buster” er flyttet hjem til familien Tybjerg i Brønshøj (storebror mangler på foto).

Onsdag d. 18. januar 2017

8 uger gamle og den første hvalp flyttede i formiddags. Det sidste uges tid har været aktiv. I torsdags blev hvalpene chippet, hvilket gik fint. Søndag var de på besøg på mit arbejde og hilse på børnene, det var et hit for alle parter. Hvalpene har været med i bilen flere gange i løbet af ugen og har vænnet sig til støvsugeren! Tirsdag gik turen til dyrlægen til sundhedstjek, og dyrlægen synes The Boyband var super seje og skønne.

Vægt 8 uger gamle: Han nr. 1: 3420 gram. Han nr. 2: 3300 gram. Han nr. 3: 3200 gram. Han nr. 4: 3310 gram.

 

Han nr. 1 – Ibello “Walther” er i dag blevet hentet af hans nye familie Anne-Sofie og Jimmi fra Århus  –  Hvalpene hygger sammen med børnene på mit arbejde.

Onsdag d. 11. januar 2017

Hvalpene er nu 7 uger og vægten siger knap 3 kg. Den store prægning og socialisering er i fuld gang med masser af oplevelser nye som kendte. De har i dag fået den 2. og sidste ormekur. De får hvalpefoder 3 gange om dagen plus mælk hos Gabi, og så drikker de vand af vandskålen, hvilket er en hel fest for dem. Sidste onsdag startede vi med tilvænning af halsbånd, det gav frygtelig kløe – men de er nu ved at vænne sig til dem. Hvalpene er ude og lege på græsset eller terrassen et par gange om dagen samt i kælderen. De er også blevet bekendte med glatte trægulve og badeværelset. Der “trænes” fortsat køreture i bil, de udsættes for forskellige lyde – TV, tegnefilm, lyd CD og larm fra køkkenet osv.

Den sidste uge er nu gået i gang inden hvalpene fylder 8 uger og klar til at flytte hjemmefra, og vi får travlt med at præsentere hvalpene for flere nye oplevelser. De skal chippes på torsdag og dyrlægetjek på mandag, og den første hvalp flytter hjemmefra onsdag den 18/1.

Vægt 7 uger gamle: Han nr. 1: 2900 gram. Han nr. 2: 2820 gram. Han nr. 3: 2720 gram. Han nr. 4: 2920 gram.

   

Onsdag d. 4. januar 2017

Boybandet har skiftet navn til turbobøllerne – 6 uger gamle og aktiviteten stiger dag for dag. De har været med ude at køre bil 2 gange nu, første gang alene og anden gang ville Gabi også med – det gik super fint, der var ingen “brok” overhovedet. Så har de fået legerum i kælderen og lille aktivitetsbane på terrassen. Da vi jo er genhuset i vores nabo´s hus pga. rørvandskade i vores eget, bliver hvalpene båret meget rundt til de forskellige aktiviteter, da der er trapper alle vegne i huset – men det giver så et plus for hvalpene, at de nu er super gode til at være på arm under “transporten”. Vægten stiger godt og de har alle 4 taget omkring ½ kilo på siden sidste vejning. Vi og hvalpene nyder besøgene fra hvalpekøberne, og derudover kommer der mange gæster på visit. Nytårsaften forløb stille og roligt – på et tidspunkt, da “larmen” var værst, gabte et par af hvalpene for at dæmpe sig selv, men ellers sov og legede de sig fra larmen. Castella nyder sin mormor rolle og er nu gået i gang med at opdrage lidt på hvalpene, når de bliver for frække. Gabi er meget rolig i sin adfærd overfor sine hvalpe og hun åbner fortsat mælkebaren flere gange i døgnet. Hvalpene får nu 3 x hvalpefoder om dagen tilsat enten hvalpemælk eller vand.

Vægt 6 uger gamle: Han nr. 1: 2530 gram. Han nr. 2: 2415 gram. Han nr. 3: 2330 gram. Han nr. 4: 2510 gram.

  

Aktiviteter på terrassen og i kælderen – hvalpene nyder at brænde energi af prøve nye ting

Lørdag d. 31. december 2016

   

  

The Boyband 5 uger gamle – Efter flere foto-forsøg lykkedes det endelige at fange deres opmærksomhed!

Onsdag d. 28. december 2016

Hvalpene har nu rundet de 5 uger. De får hvalpefoder 2-3 gange om dagen samt mælk hos Gabi flere gange i døgnet. Deres “bolig” er blevet større og mere “åben”, så de kan følge bedre med i verden omkring dem. Vægten er oppe på omkring 2 kg, og deres aktivitetsniveau og færdigheder stiger for hver dag der går! Her til morgen har de fået første gang ormekur – og alt kan spises, når det smager af leverpostej. Gabi trives fortsat i hendes mor-rolle og servicerer hvalpene både dag og nat.

Nu bliver det spændende, hvordan nytårsaften forløber. Heldigvis plejer Gabi at være “ligeglad” med nytårs “larmen”, så det håber vi smitter af på hvalpene.

Vi ønsker herfra et rigtig godt nytår 2017

Vægt 5 uger gamle: Han nr. 1: 2020 gram. Han nr. 2: 1950 gram. Han nr. 3: 1880 gram. Han nr. 4: 2030 gram.

  

 Hvalpene har super god appetit          –          Hvalpenes nye “tilbygning”

Onsdag d. 21. december 2016

Midt i alle juleforberedelserne nyder vi de 4 små banditter, som præsterer nyt hver dag. Den sidste uge har de fået hvalpefoder med hvalpemælk én gang dagligt og resten af måltiderne hos Gabi. Mormor Castella nyder sin rolle og hjælper til med “rengøring” og hygge. Hvalpene har fået en større “bolig”, og det er et stort hit. De sover stadigvæk i deres hvalpekasse om natten, og der er meget ro om natten – vi får se om det fortsætter! Hvalpene har nu haft besøg af hvalpekøbere og børnenes venner m.m., det er super socialisering og trætter de små banditter med de mange nye indtryk. Hvalpene bliver børstet, håndteret, får klippet negle, radioen er tændt og hvalpene høre julemusik og “ser” fjernsyn med bl.a. tegnefilm, de får nye indtryk i form af legetøj og aktiviteter og lige om lidt er det juleaften …..

Vi ønsker herfra en rigtig glædelig jul

Vægt 4 uger gamle: Han nr. 1: 1670 gram. Han nr. 2: 1520 gram. Han nr. 3: 1470 gram. Han nr. 4: 1620 gram.

  

Det store hovedmåltid indtages          –          hvalpenes nye “bolig”

Onsdag d. 14. december 2016

The Boyband er nu 3 uger gamle og der ved at være aktivitet i hvalpekassen, dog er hvalpene ikke vågne ret lang tid ad gangen endnu. Hvalpene kan høre og giver mange sjove lyde fra sig, de “leger” med hinanden, og vi er begyndt at tage dem uden for hvalpekassen flere gange om dagen nu. Mormor Castella er på en lille visit hos hvalpene dagligt nu, og hun nyder det.

Hvalpene er blevet registreret ved DKK med følgende stambogsnavne: Vitovani´s Infando D´gabhi, Vitovani´s Ibello D´gabhi, Vitovani´s Izacco D´gabhi og Vitovani´s Imillo D´gabhi.

Vægt 3 uger gamle: Han nr. 1: 1280 gram. Han nr. 2: 1160 gram. Han nr. 3: 1090 gram. Han nr. 4: 1230 gram.

   

Mormor Castella nyder at være på hvalpevisit

Onsdag d. 7. december 2016

Tiden flyver og hvalpene er nu 2 uger gamle. Hvalpene har åbnet deres øjne, kommer de med små lyde og stavrer rundt i hvalpekassen. De er mere bevidste om hinanden og er hurtige til at komme frem til mælkebaren, når Gabi “gør klar til mad”. De har fået klippet deres negle, og den store prægning er nu for alvor startet med mange berøringer dagligt fra os mennesker. Castella har været inde og hilse på hvalpene et par gange, når Gabi har været i haven på luftetur. Gabi nyder sin rolle som mor, og var i går for første gang ude på en lille gåtur sammen med Castella.

Vægt 2 uger gamle: Han nr. 1: 860 gram. Han nr. 2: 780 gram. Han nr. 3: 720 gram. Han nr. 4: 860 gram.

  

Castella hilser på hvalpene          –          Anna nyder at præge hvalpene

Onsdag d. 30. november 2016

Hvalpenes første uge er gået. Gabi er en fantastisk mor, og hvalpene bliver passet til ug. Gabi har kun haft lidt efterveer, hun har god appetit og super fin energi. Hvalpene har taget godt fra ved mælkebaren og har næsten 3 doblet deres vægt her på den første leveuge (se nedenfor). De sover, spiser og vokser – og det er som altid fantastisk at se, hvor meget der sker hver dag. Nu hvor de er begyndt at kravle lidt rundt i hvalpekassen og indimellem kommer for “langt væk” fra Gabi og de andre brødre, så kommer der utilfredse lyde fra hvalpekassen, og det sker mærkeligt nok altid om natten!

Castella vil vældig gerne være en del af hvalpene og Gabi tager det helt roligt og accepterer Castella i nærheden. Dog har vi valgt, at Gabi skal have helt ro omkring hvalpene og sin nye tilværelse som hundemor.

  

Castella kigger på            –            Hvalpene nyder livet efter et godt måltid

THE BOYBAND

HAN nr. 1: Født kl. 01:25, FV 185 gram. Vægt 1 døgn gammel 200 gram. Vægt 1 uge gammel 490 gram.

HAN nr. 2: Født kl. 03:25, FV 155 gram. Vægt 1 døgn gammel 180 gram. Vægt 1 uge gammel 460 gram.

HAN nr. 3: Født kl. 03:17, FV 166 gram. Vægt 1 døgn gammel 180 gram. Vægt 1 uge gammel 435 gram.

HAN nr. 4: Født kl. 04:12, FV 206 gram. Vægt 1 døgn gammel 230 gram. Vægt 1 uge gammel 540 gram.

***

Natten til onsdag den 23. november fødte Gabi sine hvalpe – The Boyband – 4 skønne hanner.

Et meget hurtigt forløb, hvor vi næsten ikke opdagede, at Gabi blokkede ud. Gabi “kaldte” på os om natten omkring kl. 01, fordi hun ville ud og besørge. Gabi søgte derefter op i vores sofa og rodede lidt rundt i tæpperne. Derefter gik vandet, og jeg nåede lige at vække Torben, hvorefter Gabi fødte den første hvalp kl. 01.25. Gabi var stille og rolig under hele fødselsforløbet, og tog sig så fint af hvalpene. Hvalpene var meget livlige og fyldt med energi lige fra starten, og de har vidst bestemt sig for at øge deres vægt hurtigt, for alle 4 hvalpe har her indenfor det første døgn taget mellem 15-25 gram på. Dyrlægetjekket onsdag eftermiddag gik godt og første nat kun med enkelte piv fra hvalpene.

Så det har været en fantastisk start med Gabi som hundemor, og vi er så stolte af Gabi. Nu glæder vi os til at give The Boyband 8 uger med prægning og socialisering – hygge og masser af fornøjelser.

Da det hele startede …

Onsdag d. 21. september blev Gabi blev parret med skønne Higgins fra Oldenburg i Tyskland.

 

Higgins-Isabella von der Höller Mühle – VDH/DCK 12/162 0967.

BramscheLinks  HiggiBramscheLinks

Deutscher Champion (VDH), Deutscher Jugend-Champion (VDH)

VWD: FRI  ENM: FRI  PL: FRI  Øjne: FRI  Højde: 39,5 cm. Født den 07.07.2012.

HigginsAufkleber