Tilbage til Hvalpe dagbøger

F-kuld / Castella

F-kuldet – Castar

Den 19.02.2013 fødte Castella 6 hvalpe – 4 tæver og 2 hanner

 

Her er hvalpene 2 uger gamle

 

Far: Taro Eyenle Cavaya Zahwa                                    Mor: Vitovani´s Castella D´belox

vWd: Fri.   ENM: Fri.  PL: 0/0.  Øjne: Fri.   HD: A/B                 vWd: Fri.  ENM: Fri.  PL: 1/0.  Øjne: Fri

Denne kombination har en indavlsgrad på 0% i 5. led.

F-kuldet´s dagbog

 Vitovani´s Fabiella D´castar “Fabiella”.  DKK reg. nr. DK02955/2013. Tæve

Ejer:  Astrid Beier, Mårslet.

Træning:

Sundhed: 

* * *

 Vitovani´s Fanova D´castar “Nanna”.  DKK reg. nr. DK02954/2013. Tæve

  

Ejer: Per Nørgaard, Århus.

Træning: Hvalpemotivation, unghundetræning, sportræning

Sundhed: Højde 41 cm. Aflivet 05.07.2023.

* * *

 Vitovani´s Farina D´castar “Pippi”.  DKK reg. nr. DK02956/2013. Tæve

  

Ejer: Lisbet Helles, Langå.

Træning: Hvalpemotivation, lydighedstræning, start-agility, agility

Sundhed: Højde 38 cm.

* * *

 Vitovani´s Fabio D´castar “Bailey”.  DKK reg. nr. DK02951/2013. Han

  

Ejer: Familie i Tjæreborg.

Træning: Hvalpemotivation, lydighedstræning.

Sundhed: Højde 40 cm.

* * *

 Vitovani´s Falesco D´castar “Taico”.  DKK reg. nr. DK02952/2013. Han

  

Ejer: Kent Nyvang og Ulla Nielsen, Bjerregrav Randers.

Træning: Hvalpemotivation, unghundetræning, Schweiss spor træning.

December 2022 Dansk Spor Champion.

Sundhed: Højde 45 cm. Kastereret nov. 2015.

* * *

 Vitovani´s Fanella D´castar “Dimma”. DKK reg. nr. DK02953/2013. Tæve

  

Ejer: Karsten Nysom og Jette Rasmussen, Spøttrup

Resultater: Kreds Mester Øvet i 2014 (Kreds 2 DcH). RallyChampion DcH august 2015. DKK DM 3. plads i begynderklassen.

Træning: Hvalpemotivation, lydighedstræning, spor, rally, klikkertræning, eftersøgningstræning, agility.

Sundhed: Højde 40 cm. PL 0/0.

* * *

F-kuldet´s hvalpedagbog

Beskrivelser & billeder om deres færden fra 0 – 8 uger

Søndag d. 21.04.2013

I går lørdag rejste den sidste hvalp hjemmefra, og hold da op hvor er her stille. Castella har søgt lidt efter sine hvalpe rundt omkring i huset og udenfor. Vi har hørt fra alle 6 hvalpe (deres nye familier), og alle har fået en god start.

Det har været super hyggeligt at have besøg af jer hvalpekøbere, og vi glæder os til vi ser jer og hvalpene igen til F-kuldets hvalpetræf i juni måned.

Tirsdag d. 16.04.2013

Hvalpene er i dag 8 uger gamle og er nu klar til at flyve fra reden 🙂

I dag er tæve nr. 6 blevet hentet af sin nye familie. Resten af flokken har ikke “lagt mærke til”, at de nu er blevet én mindre, de har tumlet og lavet bøllestreger, helt som de plejer!

Fredag d. 12.04.2013

En lille opdatering her fra de 6 skønne bøller 🙂

Onsdag blev hvalpene chippet, og seancen foregik ikke i stilhed. Men 3 sekunder efter “stikket” var alt glemt. Torsdag var det en tur til dyrlægen for at få lavet sundhedsattest. Det gik rigtig godt, hvalpene tog det hele med ro og magelighed. Det skal dog lige nævnes, at en times tid inden vi tog til dyrlægen, var hvalpene hyperaktive. Men dyrlægen synes i hvert fald, at det var nogle super dejlige og skønne hvalpe. Fredag har hvalpene besøgt et kuld hvalpe, 5 hanner af racen Norbottenspids, som kun er 2 dage yngre. Det var herligt at se hvalpene sammen, og de var meget nysgerrige overfor hinanden. Der var kun små “magtkampe” hvalpene imellem.

Torben har haft ferie i denne uge, så han har rigtig hygget sig med hvalpene. Det er blevet til flere køreture i bil, leg og fræs på terrassen, i haven og vores baghave (flisebelagt). Hvalpene har hørt lyd-CD´en igen igen og det er lige fra barnegråd, torden, fyrværkeri, trafiklarm osv. Hvalpene reagerer overhovedet ikke på lydene mere, selvom volumen er sat lidt mere op.

Hvalpene blev vejet i onsdags:

Tæve nr. 1 (2300 gram), Tæve nr. 2 (3300 gram), Tæve nr. 3 (2300 gram), Han nr. 4 (2500 gram), Han nr. 5 (3500 gram) og Tæve nr. 6 (3500 gram). Så skete det “fede Dorit” og han nr. 5 vejer nu det samme! Hans kaldenavn bliver Taico, helt klart et navn som kræver at stræbe efter 1. pladsen 🙂

  

  

Mandag d. 08.04.2013

I morgen bliver hvalpene 7 uger, og så er der kun én uge til den første hvalpe flytter hjemmefra. I ugens løb har hvalpene været meget ude på terrassen og “brænde” energi af, og de har været på besøg hos den dejlige tæve Sissi, som er en Borderblanding, og de to skønne labrador hanner, Ozzy og Pepsi. Det gik rigtig godt, dog skulle de lige se Pepsi og Ozzy an – for de var godt nok store og “måske” lidt farlige. Men efter ca. 5 minutter overvandt nysgerrigheden. Hvalpene har også haft halsbånd på, og det var noget af et cirkus første gang. Nogle af hvalpene gik helt i selvsving og rendte rundt på 3 ben for at klø sig og samtidig prøve at  løbe væk fra denne mærkelige berøring omkring halsen 🙂

Hvalpene har fået deres 2. ormekur, blevet børstet et par gange i løbet af ugen, hvilket de nyder, fået klippet kløer endnu engang og så er de selvfølgelig blevet nusset og kælet for og haft besøg af både hvalpekøbere, hundevenner og familie.

  

Tirsdag d. 02.04.2013

Endelig kom det gode vejr, så turbobøllerne har være ude på terrassen på opdagelse og brænde energi af. I går mandag var de på deres første køretur og det gik stille og rolig, ingen utilfredshed overhovedet. Efter 20 minutters køretur sov alle 6 hvalpe den sødeste søvn. I påsken har vi haft besøg af hvalpekøberne for anden gang, og det har været rigtig hyggeligt, synes vi og hvalpene har helt sikkert nydt al opmærksomheden. Det går fortsat fint om natten, der er hvalpene super eksemplariske (lad os håbe det fortsætter). Vi kan jo rigtig se hvalpenes temperament nu, både hvordan de er indbyrdes og når de bliver udsat for nye situationer.

Hvalpenes vægt er nu, hvor de er 6 uger gamle:

Tæve nr. 1 (1920 gram), Tæve nr. 2 (2700 gram), Tæve nr. 3 (1900 gram), Han nr. 4 (2050 gram), Han nr. 5 (2830 gram) og Tæve nr. 6 (2920 gram) –  “fede Dorit” fører stadig på vægtskalaen, selv om tæve 2 og han 5 haler ind på hende.

  

Tirsdag d. 26.03.2013

I dag er hvalpene 5 uger gamle og energiniveauet er sat meget op nu, nysgerrigheden bliver større dag for dag og motorikken er ved at være rigtig god. I dag har hvalpene fået deres første ormekur. Det var en lækkerbisken med en klat dåseleverpostej i. De får hvalpefoder 3 gange om dagen nu, kun let opblødt, og de har en glubende appetit. Castella giver dem fortsat mad fra mælkebaren ca. 5-6 gange i døgnet. Der er ved at være en fin døgnrytme nu i sove- og spisetiderne. Om aftenen bliver der sagt “godnat” kl. ca. 22.30, lyset bliver slukket og hvalpene sover ca. 4-5 timer, så trisser Castella ind til dem på hundeværelset og giver dem en mælketår, hvorefter de sover videre til kl. ca. 05. Dejligt at få sin “næsten” fulde nattesøvn igen 🙂

Anna og jeg har taget hovedbilleder af hvalpene i dag – noget af et show! Enten var de for aktive til at ville sidde stille eller også var de ved at falde i søvn i Annas hænder, men billeder fik vi da taget af fotomodellerne ….

  

Tæve nr. 1  – 1620 gram                                                   Tæve nr. 2 – 2050 gram

  

Tæve nr. 3 – 1530 gram                                                  Tæve nr. 6 – 2300 gram

  

Han nr. 4 – 1700 gram                                                   Han nr. 5 – 2250 gram

Lørdag d. 23.03.2013

Havde helt glemt hvor mange “små pøler”, der skal tørres op efter 4½ uge gamle hvalpe …….

Hvalpene fik i torsdags deres “nye” værelse, hvor de nu er om natten og noget af dagen. Når vi så er i stuen, bliver hvalpene flyttet op i stuen. Carla, Diva og Bella er nu sammen med Castella og hvalpene. Specielt Bella er helt “mor-agtig”, og vil meget gerne passe og pleje hvalpene. Så indimellem må vi lige stoppe hende, så det ikke tager overhånd. Hvalpene er nu virkelig begyndt at have deres små magtkampe overfor hinanden, og det kan indimellem lyde meget voldsomt med skrig fra den hvalp, som bliver “angrebet”. Men hylet får jo som oftes den anden hvalp til at stoppe brydekampen, og så er det sat på plads! På nuværende tidspunkt er de vist lige gode om at være bøller, dog er der et par stykker, der synes at de er rimelig seje – og der nævnes ikke navne 🙂

Hvalpene har endnu engang fået klippet negle, og de er også blevet børstet for første gang. Ellers lytter hvalpene i øjeblikket til bløde toner fra Kenny Rogers, er næsten dus med lyden fra støvsugeren og så nyder de alle at blive nusset og kælet med.

  

Tirsdag d. 19.03.2013

Hvalpene er nu 4 uger gamle og nu kræver hvalpene mere plads og er vågne længere tid ad gangen. Søndag “byggede vi til” hvalpekassen, så hvalpene har lidt mere plads. Det går rigtig godt med at spise, og de får nu blendet hvalpefoder med hvalpemælk 2 gange om dagen. Castella er dog stadig meget interesseret i at give dem mad fra mælkebaren, og nu hvor hvalpenes størrelse gør det lidt svært, når Castella ligger ned, foregår de fleste måltider, hvor Castella står op. Hvalpene leger med hinanden og er også begyndt at knurrer ad hinanden, slås og bide i hinanden. Så der er gang i de små magtkampe i øjeblikket. Når en hvalp kommer for langt væk fra det velkendte, efter en opdagelsestur rundt i stuen, kan den sætte i en sirene af hyl og utilfredshed. Så må vi lige guide den hen til de velkendte omgivelser igen. For at vænne hvalpene til mange forskellige lyde, lader vi hvalpene “lytte” til fjernsyn, så de bliver beriget med både tegnefilm, TV2 News, Venner og selvfølgelig X-Faktor om fredagen.

De 6 familier, som om 4 uger overtager hvalpene, har alle været på deres første besøg for at se hvalpene. De næste par uger, vil vi studere hvalpenes temperamenter og vejlede familierne så godt vi kan, når hvalpene skal fordeles om et par uger. Vi ser frem til at få yderligere besøg af hvalpenes nye familier 🙂

Tæve nr. 1 (1330 gram), Tæve nr. 2 (1550 gram), Tæve nr. 3 (1250 gram), Han nr. 4 (1400 gram), Han nr. 5 (1670 gram) og Tæve nr. 6 (1800 gram) – måske bliver “fede Dorit” overhalet af Han nr. 5 – vi får se hvad vægten siger om 1 uge 🙂

  

Tirsdag d. 12.03.2013

Endnu en uge er gået, og nu begynder der virkelig at ske noget. Hvalpene er begyndt at lege lidt med hinanden og er interesseret i legetøj (tøjbamse). De har fået deres første “rigtig” måltid søndag (torskerogn og hvalpemælk), det gik nogenlunde. Bedre gik det mandag, hvor der blev serveret blendet hvalpefoder med hvalpemælk. Der har været besøg af 3 familier indtil videre, og det er gået fint. Castella er dog meget opmærksom på, hvad der nu lige sker omkring hende og hvalpene.

Hvalpenes vægt er nu, hvor de er 3 uger gamle:

Tæve nr. 1 (1025 gram), Tæve nr. 2 (1060 gram), Tæve nr. 3 (1020 gram), Han nr. 4 (995 gram), Han nr. 5 (1260 gram) og Tæve nr. 6 (1460) – så hun har altså stadig retten til at blive kaldt “fede Dorit” 🙂

  

Fredag d. 08.03.2013

Hvalpene er nu blevet registreret i Dansk Kennel Klub og får følgende navne:

Hannerne: Fabio D´castar & Falesco D´castar.

Tæverne: Fanella D´castar, Fanova D´castar, Fabiella D´castar & Farina D´castar.

Hvem af hvalpene der skal hedde hvad, bliver først bestemt senere.

Hvalpene har igen få klippet negle, spiser og sover det meste af tiden, men er lidt mere vågen nu og tumler lidt rundt i hvalpekassen. Formentlig er hørelsen ved at komme, da hvalpene nu piber og “gøer” højlydt. Castella nyder sin rolle som mor.

  

Tirsdag d. 05.03.2013

Hvalpene er i dag 2 uger gamle. De har alle “lukket øjnene op”, er blevet mere bevidste om hinanden ved at de slikker og “bider” i hinanden, de er frække og skubber hinanden væk ved mælkebaren for at få den bedste pat, og de er også begyndt at stavre rundt i hvalpekassen, dog stadig med stor usikkerhed i balancen. De har fået klippet negle for første gang. Vægten øges fortsat stødt, de har alle tredoblet deres vægt. Anna har døbt tæve nr. 6 “Fede Dorit”, da hun fortsat fører på vægtskalaen til 1060 gram. Torben sover stadig i stuen hos Castella og hvalpene. De sidste par nætter har Castella dog kun haft brug for at komme ud i haven en enkelt gang. For at Castella kan få lidt “luftforandring”, er vi for et par dage siden begyndt at gå en lille tur med hende morgen og aften.

  

Tirsdag d. 26.02.2013

Nu er den første uge gået og Castella og hvalpene stortrives. Castella har haft lidt uro om natten (formentlig efterveer), men ellers har hun været meget rolig og ikke veget fra hvalpekassen. De sidste to dage er det tydeligt, at mælkeproduktionen er sat op, idet hvalpene nu tager en længere lur mellem måltiderne. Bella, Diva og Carla har et par gange været inde i stuen og “besøge” hvalpene, når Castella har været ude i haven og blive luftet. Hvalpene har taget rigtig fint på i vægt og alle har fordoblet deres fødselsvægt.

  

Torsdag d. 21.02.2013

Castella fødte tirsdag d. 19.02.2013 6 hvalpe (4 tæver og 2 hanner). Alle hvalpene er aktive og livlige og Castella viser sig endnu en gang som en super god mor. I går var vi en lille tur ved dyrlægen til efterfødselstjek med Castella. Dyrlægen tjekkede også lige hvalpene, og alt var som det skal være. Castella bliver jo serviceret som en anden dronning, og får mad “på sengen” hver 4. time. Torben har i disse dage nattetjansen, nu hvor han har ferie, og det er noget Castella synes er super hyggeligt  – at have selskab – også om natten!

Den første hvalp blev født kl. 14.30 og den sidste kom til verden kl. 18.14. Castella var helt fantastisk, og er en tæve, som “lider i stilhed”, og hun klarede alle “strabasserne” så flot. Anna, vores datter, var med under fødslen og var en stor hjælp.

    

 Nr. 1 TÆVE – Født kl. 14.30 – Vægt 210 gram       Nr. 2 TÆVE – Født kl. 14.48 – Vægt 218 gram

  

Nr. 3 TÆVE – Født kl. 16.46 – Vægt 166 gram          Nr. 4 HAN – Født kl. 16.51 – Vægt 202 gram

  

Nr. 5 HAN – Født kl. 17.27 – Vægt 248 gram      Nr. 6 TÆVE – Født kl. 18.14 – Vægt 260 gram

  Castella og hendes 6 hvalpe ca. 2 timer efter fødslen – Castella tager sig en velfortjent lur