Tilbage til Hvalpe dagbøger

E-kuld / Castella

E-kuldet – Casci

Den 22.02.2011 fødte Castella 6 hvalpe – 5 tæver og 1 han

Kuldet har en indavlskoefficient på 0,098%.

Mor: Vitovani´s Castella D´Belox  – Født: 02.08.2008

vWd: Fri.   Patella luxatio: 1/0   Øjne: Fri.   ENM: Fri.

Far: Cirtap´s Graaf R-L Cico Van Lek  – Født: 04.10.2006

 vWd: Fri.   Patella luxatio: 0/0   Øjne: Fri.

E-kuldet´s dagbog

 Vitovani´s Ecana D´casci “Fine”.  DKK reg. nr. DK03691/2011. Tæve

 

Ejer: Corinna Ruddat, Tyskland

Udstilling: Excellent, Bedste Junior klubshow i Bramsche 2012.

Træning: Hvalpemotivation

Sundhed: Højde 39 cm. PL 0/0. Øjne: FRI. VWD og ENM: FRI (DNA-test).

* * *

Vitovani´s Evita D´casci “Evita”.  DKK reg. nr. DK03688/2011. Tæve

Ejer: Nadja Stenger Nielsen, Sønderborg

Sundhed: Aflivet d. 02.06.2022 grundet kræftknude ved skeden.

* * *

Vitovani´s El Macho D´casci “Macho”.  DKK reg. nr. DK03686/2011. Han

 

Ejer: Winnie, Niels Frost & Sidse, Randers

Træning: Hvalpemotivation, unghundetræning, agility

Sundhed: Højde 40 cm. Aflivet juli 2022 (spist dårlige skaldyr i 2021/Cushing Syndrome).

* * *

Vitovani´s Estrella D´casci “Lucky”.  DKK reg. nr. DK03687/2011. Tæve

 

Ejer: Catrine Feyling Tengesdal, Norge

Træning: Hvalpemotivation

Sundhed: Højde 38 cm. Aflivet d. 08.04.2021 pga. hoftesmerter.

* * *

Vitovani´s Eliza D´casci “Molly”.  DKK reg. nr. DK03689/2011. Tæve

Ejer: Christine og Klavs Klavsen, Nyborg

Træning: Hvalpemotivation

Sundhed:

* * *

Vitovani´s Emina D´casci “Luna”.  DKK reg. nr. DK033690/2011. Tæve

Ejer: Lise-Lotte og Peter Pade, Herning

Træning: Hvalpetræning

Sundhed: Februar 2019 livmoderbetændelse/fjernet livmoderen. Spontan død nogle uger herefter.

* * *

E-kuldet´s hvalpedagbog

Beskrivelser & billeder om deres færden fra 0 – 8 uger

 23.02.2011

Castella begyndte mandag aften d. 21. at vise de første tegn på, at fødslen var ved at gå i gang. Hendes temperatur faldt til 36,7 omkring 22-tiden og steg igen til 37,0 efter midnat. Første hvalp blev født kl. 13.30 og sidste hvalp kom til verden kl. 17.20. Hvalpenes fødselsvægt var mellem 180 og 230 gram. Castella har været helt fantastisk, både hendes udblokning og hendes presseveer styrede hun så flot.

Castella og hvalpene har været til dyrlæge i dag og alt var fint. Hvalpene dier med stor iver og Castella har tilsyneladende masse af mælk allerede, da ingen af hvalpene her til aften har tabt i vægt men derimod taget mellem 25 – 50 gram på. Castella passer sine hvalpe så flot, hun er rolig og meget omsorgsfuld.

 

25.02.2011:

Så har vi taget billeder af hver enkelt hvalp, og der skulle klipses mange gange på kameraet, da de små bæster bestemt ikke ville ligge stille. Castella ligger hos hvalpene hele tiden, vi skal lokke hende ud for at tisse og hun får også hendes mad i hvalpekassen, og det nyder hun virkelig. Vi giver Castella mad ca. 3-4 gange i døgnet og derudover får hun fortyndet hvalpemælk. Der er ro hvalpekassen og heldigvis også om natten, så vi får “næsten” vores skønhedssøvn – Torben har vagten i stuen om natten, så jeg skal bestemt ikke klage.

02.03.2011 – 1 uge gamle:

Nu har hvalpene rundet deres første uge, og de har alle fordoblet deres fødselsvægt på nær 2´er pigen, som lige knap har nået det. Natten til tirsdag havde Castella “tynd mave”. Hun var ude rigtig mange gange om natten for at besørge, og var noget træt og klattet, da det blev morgen. Jeg talte med dyrlægen, som mente, at det formentlig skyldes, at der nu er ved at være “aktivitet” i hvalpenes afføring, og det har så givet Castella lidt dårlig mave. Tirsdag stod menuen så på havresuppe, kogte ris og Zoolac (pasta til genoprettelse af tarmfloraen) og faktisk allerede tirsdag aften, var Castella frisk igen.

Castella klarer sin moderrolle flot. Hun er begyndt at forlade hvalpekassen lidt, for at være hos os, og hun nyder ligeledes at være med på en lille aftentur sammen med Torben. Bella og Diva har fået lov at snuse til et par hvalpe. Bella er vældig interesseret, men Diva kan bestemt ikke forstå, hvad det er for noget “bette noget”.

 

08.03.2011 – 2 uger gamle:

Hvalpene er nu 2 uger gamle og nu sker der nye ting, næsten hver gang vi kigger ned i hvalpekassen. Vægtmæssigt er det stadig 1´er tæven som ligger i spidsen med 825 gram – så hun vil helt sikkert frem ad i livet. Hvalpene har for nogle dage siden fået klippet negle på forpoterne, og det tog de vældig pænt. Vi har her i dag prøvet at tage nogle billeder af hvalpenes hoveder, men det måtte vi opgive – enten gabte de, virrede med hovedet eller lukkede øjnene, så det må lige vente et par dage endnu. Den første hvalp “fik øjne” i fredags og resten af kuldet fulgte med i løbet af 1-2 dage. Alle hvalpene er begyndt at gå nu, dog med megen usikkerhed og når Castella åbner mælkebaren så nærmest slås de om patterne – sikke et cirkus og sikken tålmodighed en hundemor er i besiddelse af.

15.03.2011 – 3 uger gamle:

Nu er hvalpene blevet 3 uger gamle og blot de sidste to dage, er aktiviteten virkelig steget. De kommer med små bjæf, knurrer og kan også finde ud af at være utilfredse med små piv og klynken. Castella er der med det samme, hvis hun hører utilfredshed fra hvalpekassen. Vi  modtog en besked fra DKK, og har  måtte ændre lidt på hvalpenes efternavn CACI, da der er en kennel i Sverige, som hedder dette, så det er ændret til CASCI i stedet for. Hvalpene har fået deres første måltid i dag (hvalpemælk og torskerogn) og det var noget der kunne bruges. Alle hvalpene fik smagt på det, og tæve nr. 2 og 4 var helt elektriske, så de næsten sitrede af iver. Vi vil her de næste dage give dem denne menu én gang om dagen, før vi tilbyder hvalpene blendet hvalpefoder med hvalpemælk. Hvalpene har fået klippet negle og det gik ligesom sidst stille og fredeligt. Hvalpene har nu fundet ud af, at der er en åbning i hvalpekassen, så i går gik de første hvalpe på opdagelse uden for kassen, så om et par dage vil vi sætte hvalpegården op til dem, så de får noget mere plads. Nu er ugen for hvalpebesøg gået i gang, og vi glæder os til at få besøg af hvalpekøberne.

Fra venstre:   Hvalp nr. 6  –  3 (Macho)  –  2  –  1  –  4  –  5

22.03.2011 – 4 uger gamle:

4 uger gamle og nu er der fuld aktivitet på hvalpene …..

De har endnu engang fået klippet negle, de har fået tænder og fået deres første ormekur i dag (pakket godt ind i en klat leverpostej, gled det fint ned), er nu sat op til 2 x mad om dagen (stadig blendet hvalpefoder med hvalpemælk), hvalpegården er sat op så hvalpene har mere plads. De leger, bider og slikker på hinanden, knurrer, og er begyndt at have små indbyrdes “kampe”, de kan løbe og spæne rundt (næsten uden at miste balancen). Indimellem kan en hvalp sidde og hyle med næsen i sky, der lyder næsten som en due. Jeg tror disse klagelyde opstår, når de kalder på flokken og føler sig lidt ensomme.

Vi har haft hvalpekøberbesøg hele weekenden og alle hvalpe er nu afsat til nogle dejlige familier. Hvalpene bliver spredt for alle vinde, da en flytter til Norge og en til Tyskland, en til Fyn og tre bliver i Jylland.

Hvalpene er på billedet lige knap 4 uger gamle

 

Hvem gider lige at sidde stille overfor fotografen ?

29.03.2011 – 5 uger gamle:

Nu er der fart, tempo, frækhed og fest i hvalpene, men heldigvis sover de også indimellem. De får nu hvalpefoder i tør form tilsat lidt hvalpemælk ca. 2-3 gange om dagen, derudover spiser de fortsat mange gange i døgnet hos Castella. Der er stadigvæk ro om natten, Castella passer dem så fint og “gør stadigvæk rent efter dem”. De har også i denne uge fået klippet negle og klippet hårene mellem trædepuderne, og det blev gjort i vågen tilstand og næsten uden modstand. Hvalpegården er blevet udvidet yderligere, så de har mere plads at være på om dagen, når de er alene hjemme. Eftermiddag og aften får de lov at være i hele stuen, og det nyder de virkelig. Hvalpene har hørt lyd-CD´en i denne uge og ellers kører fjernsynet med tegnefilm m.m. og radioen med musik, når mine ører ikke kan klare mere tegnefilm !!!! I dag har hvalpene været med ude og køre en lille tur, og der var ingen piv eller utilfredshed.

Flokken er stadig meget homogen, synes vi. De har nu alle vist, at de ikke vil lade sig tryne af hinanden og de har alle gå-på-mod og elsker at blive nusset med.

Castella passer dem super flot og hun er en meget blid hundemor. Diva elsker at lege med hvalpene, hvorimod Bella er den skrappe mormor, som kun ønsker at snuse til hvalpene og bestemt ikke gider lege med dem.

 

Hvalpene nyder at komme ud og så har de været på deres første køretur

5. april 2011 – 6 uger gamle:

Tempoet er sat yderligere op nu hos hvalpene og de kan nu holde sig vågne ca. 1 times tid ad gangen. De spiser godt og får stadigvæk mælk hos Castella, som også er begyndt at opdrage lidt på hvalpene nu. Hvalpene har været på træningspladsen to gange og det har været en stor succes. Det var 6 energifyldte og nysgerrige hvalpe, som blev “lukket på græs”. Hvalpene nyder at være med i bilen, der er ingen utilfredshed, de giver sig blot til sove.

I dag 6 uger gamle har de igen fået ormekur og vi har taget hovedbilleder af hvalpene. Hvalpene har de sidste par nætter sovet i baggangen, og det er gået helt fint. Castella har givet dem mad en enkelt gang om natten, ellers har de sovet fint. Fra næste uge skal de til at være i hundeafdelingen de timer, vi er på arbejde, og så får Castella lov til at være lidt for sig selv.  Her i løbet af denne uge udsætter vi hvalpene for masser af nye ting og formentlig i weekenden, er vi klar til at fordele hvalpene i samråd med hvalpekøberne. Det er altid spændene at følge hvalpene fra 6. uge,  hvor de rigtig begynder at vise, hvad de består af. Hvalpekøberne har nu været på besøg 2 gange, og hvalpene har nydt at blive nusset og leget med.

Ecana “Fine”

12. april 2011 – 7 uger gamle:

Hvalpene bliver i øjeblikket kaldet TURBO BØLLERNE, de er så frække og energiske men samtidig dejlige og helt uimodståelige. De har flere indbyrdes kampe nu, hvor det indimellem går højlydt for sig. Castella er meget tålmodig med sine hvalpe, næsten for tålmodig, så det gør selvfølgelig også at hvalpene kan gå meget langt, før de bliver “sat på plads”. Diva er stadigvæk hvalpenes legetante og mormor Bella er det skrappe overhoved, som hvalpene helt klart har respekt for. I går blev hvalpene chippet, og det gik faktisk stille og roligt, der kom kun et lille “piv” fra hvalpene og så var det glemt igen. Hvalpene er nu blevet fordelt til de forskellige familier, og der er sat navne på hvalpene.

Ellers er ugen gået med at give hvalpene en masse nye oplevelser og de er stadigvæk med ude at køre, og de nyder det. Der er ved at være en fin rytme hos hvalpene; der bliver sagt “god nat” mellem kl. 22-23 i vores baggang, og døren står på klem, så Castella kan gå ud til dem, hvis hun ønsker det. Her den sidste uge har hun givet dem mad én gang hver nat, og hvalpene falder til ro meget hurtigt efter måltidet. Så er de friske og klar til en ny dag ved 6-tiden. Når jeg tager på job ved 08.30 tiden er der som regel ro på hvalpene, og de er nu alene i hundeafdelingen og Castella slapper af indenfor. Når familien så kommer hjem mellem kl. 13-15, så er der igen skruet op for energien og hvalpene er vågne ca. 1½ time, hvorefter de sover lidt, for så igen at vågen op igen osv. indtil vi siger god nat. Vi vil prøve at vænne hvalpene delvist fra at spise hos Castella i denne uge, så det ikke bliver for brat en overgang, når hvalpene flytter hjemmefra i næste uge. Hvalpene har fået deres 2. gang ormekur i denne uge.

I løbet af denne uge vil jeg prøve at opdatere nogle gange, så I kan følge med i hvalpenes liv og færden den sidste uge inden de flytter hjemmefra.

Hvem mon nyder det mest ?

Turbo Bøllerne – here we are !

15. april 2011:

Dagene går bare så hurtigt nu og vi prøver at give hvalpene de sidste oplevelser med på vejen, inden de første 4 hvalpe flytter hjemmefra på tirsdag.

I denne uge står den bl.a. på oplevelser med forskellige lyde: nytårs truthorn, cykelringklokke, højt musik, syngende julemand og en plastikbold som “snakker”, når den bevæger sig. Hvalpene tager alle lydene så fint. Torsdag var hvalpene til dyrlæge og få lavet sundhedstjek, og alle hvalpe var fine og “dejlige” sagde dyrlæge 🙂 Hvalpene tog det rigtig flot, så det var en meget positiv oplevelse for dem. Fredag har de været på besøg hos 2 dejlige labrador hanner – Ozzy og Pepsi. Først var hvalpene lidt skeptiske og knap så modige, som de plejer at være, men lidt efter lidt tøede de op og Macho var rigtig på hjemmebane og slog sig løs, det var som om han tænkte Yes, her er endelig nogle hanner ligesom mig !!

I morgen lørdag skal vi en lille tur til Vejle til generalforsamling i Dansk Kooiker Club, og der tager vi et par hvalpe med og mon ikke det bliver dem med mest krudt i rumpen, så Anna, der skal være hvalpesitter, ikke bliver alt for “træt”.

 

 

Hvalpene på besøg hos Ozzy og Pepsi

18. april 2011 – lige om lidt 8 uger gamle.

Nu er klokken snart 20.30 og så er der ca. 13 timer til den første hvalp flytter hjemmefra. Der er 4 hvalpe som flytter hjemmefra i morgen, så der bliver MEGET tomt og stille i vores hus i morgen aften.

De sidste par dage har Turbo Bøller sat farten “lidt” ned og de sover rigtig godt om natten uden at få mad hos Castella. De sidste par dage har naboen brugt hans motorsav flittigt, men det har tilsyneladende ikke generet hvalpenes leg på terrassen. Vi har været på besøg hos vores hundevenner med hvalpene, som har en lille hvalp på 11 uger – MAX, en Jack Russel Terrier. Det gik rigtig fint med at lege med ham. Hvalpene fik også hilst på Kiki, som er en dejlig labrador tæve. I dag har de 4 hvalpe, som rejser hjemmefra i morgen, været i bad. Det var nu ikke lige noget de jublede over, men da de skulle tørres og frotteres, nød de det i fulde drag. Jeg har vejet hvalpene i dag, og det er jo stadig tæve nr. 1, Ecana som fører, og tæve nr. 2, Evita som vejer mindst, men det kan vi absolut ikke mærke på hende, hun er sej, kvik og fuld af spilopper.

 

Store bade dag 🙂

21. april 2011 – Hvalpene flytter hjemmefra …..

I tirsdags flyttede 4 af hvalpene hjemmefra og lige pludselig blev der meget stille i vores hus. Men det skal nu siges at de to tæver som er her endnu sagtens kan larme og finde på narrestreger. Tæve nr. 1 flytter i eftermiddag og så har vi blot tæve nr. 4 tilbage til på mandag. Castella har indtil videre taget det flot og hendes mælkeproduktion er ved at regulere sig, så jeg håber ikke der bliver problemer med spændte mælkekirtler.

 

25. april 2011 – Hvalpene er nu flyttet hjemmefra og pludselig blev her alt for stille ….

Tæve nr. 4 “Lucky” er nu blevet hentet og stilheden har taget sit favntag om os. Mens minderne om de sidste knap 9 uger med Castella´s 6 herlige hvalpe “rumsterer” i vores erindring, har den i dag stået på oprydning og rengøring efter hvalpene. Castella, Diva og Bella har nydt at kunne muntre sig i haven i det dejlige påskevejr.

Vi har hørt fra hvalpekøberne, og hvalpene har alle haft en rigtig god start hos deres nye familier.

 

 “Lucky” er en tur ved stranden

 Castella og Cico “Christmas romance”