Foredrag om hvalpe

Vi har i dag været en tur i Horsens, hvor DKK kreds 5 har arrangeret en foredragsdag ved Karen Ulrich og Karen Frost fra Hund & Træning omhandlende:

Hvalpens første 4 måneder: Perioden er utrolig vigtig for hundens senere trivsel, og opdrætteren kan påvirke selv få dage gamle hvalpe i positiv retning, og som hundeejer kan man fortsætte de gode takter.

Lederskab – ulve og hundes sociale struktur: Lederskab er blevet brugt og misbrugt i årevis, men hvad er lederskab egentlig, og hvad kan man bruge begrebet til? Den nyeste viden om ulve og hundes sociale relationer.

En rigtig god dag med to meget dygtige foredragsholdere. Et par meget vigtige ting at huske på, når vi har og skal have hund er:

  • Den vigtigste periode i en hunds liv er perioden fra 3 til 16 uger gammel. Denne periode kan være altafgørende for hunden resten af dens liv.
  • At få skabt en god relation til sin hvalp fra starten og påbegynde hvalpetræning hurtigt, gerne allerede når hvalpen er 9 uger gammel.
  • Hunden gør det der kan svare sig. Vi skal evaluere hundens adfærd og tænkte over ; hvad får hunden ud af en given adfærd? Langt de fleste gange er det blot opmærksomhed den ønsker!